Четиризвездна почивка по нашенски

Преди седмица, две решихме да избягаме от София с любимия мъж. Аз исках да отидем на място, където сме ходили и преди, за да не се изкушавам да обикалям и разглеждам, а само да се излежавам. Искахме да има басейн за разнообразие и да е спокойно. Речено сторено. Избрахме посока Банск0 – сега там си е направо пусто;) Избрахме хотел, който прави доста активна реклама и предлага промоционални пакети за този междинен за  там сезон. И ето ни, пристигаме в Банско, след кратко лутане намираме хотела, който от далеч блести, мигат неонови реклами “казино”, “спа”, “еротик бар” – пълен комплект ексти. И сред тези екстри се мъдрят и 4 звездички. И сега започва интерсната част.

При опит да влезнем в паркинга се оказва, че той е с карта, която се получава на рецепция  – добре съгласна.  За да ти я дадат трябва да се настаниш, но не е желателно да спираш пред хотела. Паркингът е през улицата на 50тина метра – не е далеч, разбира се, но така или иначе без карта не може. Седи пиколото и учтиво предлага да вземе багажа и да помогне, и това добре. Регистрираме се, за да разберем, че, ако ще ползваме паркинга трябва да си доплатим отделно… Това не знам дали е добре вече… май и на други места се практикува, но мен ме подразни. Както и да е – отиваме си в стаята. Хубава, голяма стая – двойна, с реални 2 помещения – малък хол/дневна + спалня. Само дето някак евтино направена. Техниката Нео, Краун – нищо лично към тези марки, но не ми се връзват с 4те звездички. Кабелна телевизия има, но канали няма. Е, хайде, за да не бъда крайна  – има, но 20тина може би. Интернет, – само в лоби бара.

Няма да изброявам още, защото не искам да звучи прекалено негативно. Ние си изкарахме хубаво, беше спокойно, чисто и приятно. Просто се замислих как се взима висока категоризация у нас. Просто набавяш необходимите елементи от даден списък, а някои дори може да пропуснеш по невнимание, показваш ги и хооп, още една звездичка блесва на фасадата. Истината е, че за парите, които платихме възползвайки се от 50% намаление получихме идеалното обслужване за 3 звезден хотел:) За това не бих имала против да се върна пак там, но при същата цена за стая и допълнителни услуги – сауна, парна баня, басейн и т.н.

В крайна сметка това е само един от многото такива хотели, които са окачили звездичките докато собствениците са пийвали и хапвали с комшията, който е в комисията по категоризация.

Е, докато има кой да плаща ще има и кой да се прави на хитър.

Предишен Следващ

Един коментар (добавете вашия?)

  1. Ясен
    Dec 06, 2010 @ 11:47:01

    И на всичкото отгоре сега спамят с СМСи по телефона 🙂

Оставете отговор